Beplantingsplan achtertuin

Aanpak Tuinontwerp

Oriënterend gesprek

Als u contact met mij opneemt, kunnen we een afspraak maken voor een oriënterend gesprek. In dit gesprek kunnen we wederzijds kennis maken. U kunt mij vertellen wat u terug wilt zien in het tuinontwerp, of welke tuinstijl u aanspreekt. Houdt u bijvoorbeeld van een romantische, Engelse cottage tuin of meer van een strakke, moderne tuin. Of spreekt een rustige, groene, Japanse tuin met bamboe en waterelementen u aan. Houdt u van een groene tuin met veel bloeiende, vaste planten of van een tuin met vooral wintergroene beplantiing zodat u in de winter meer kleur heeft. Wilt u een tuin met een vijver met mooie oeverbeplanting of wilt u graag een pergola of een veranda in uw tuin.

Tijdens dit gesprek stel ik vragen om tot een totaal plaatje van uw wensen en voorkeuren te komen. Ook maak ik foto’s van uw tuin van verschillende kanten. Hier mee leg ik de zichtlijnen vast vanuit uw huis. Tijdens het uitwerken van het ontwerp gebruik ik de foto’s als naslagwerk.

Na het oriënterend gesprek volgt een offerte. Hierin staat aangegeven wat ik u kan bieden en voor welke prijs.

Van schetsontwerp naar tuinontwerp

Als dat leidt tot een opdracht, maak ik voor u een schetsontwerp. Hierin staat globaal aangegeven waar het groen, de verharding en andere functies in uw tuin een plek krijgen. In een gesprek bespreken we wat het schetsontwerp inhoudt en wat u ervan vindt. Samen komen we dan tot  de uiteindelijke invulling van het tuinontwerp. Deze werk ik vervolgens uit tot het eindontwerp met daarop aangegeven de harde materialen, de afmetingen van de borders en de elementen zoals een pergola, een gazon, een veranda en een vijver.

Aanpak Beplantingsplan

Voor het beplantingsplan gaan we  tijdens eens gesprek dieper in op verschillende soorten beplanting, uw voorkeuren t.a.v. het groen en de mate van onderhoud die bij u past. Dit vertaal ik in een beplantingsplan met daarbij een plantenlijst. In het beplantingsplan staat aangegeven welke plant op welke plaats komt in de tuin en hoeveel exemplaren er nodig zijn. In de plantenlijst staat van elke plant de naam, de grootte, de bloeitijd, het onderhoud  en een foto weergegeven.

Aanpak Tuinaanleg

Ook kan ik de tuinaanleg verzorgen. Dit houdt in contact leggen, offertes aanvragen en afspraken maken met hovenier, boomkweker, leverancier enz. Tijdens de aanleg monitor ik de werkzaamheden en houd ik de planning in de gaten. Ook ben ik aanwezig bij de oplevering van de tuin.

Een jaar (en twee jaar) na de aanleg kom ik altijd langs om te kijken hoe de tuin erbij ligt en te bespreken wat uw ervaringen zijn. Tussendoor kunt u natuurlijk altijd contact opnemen bij vragen.

3D impressie tuinontwerp aan het water

BUITENWENS Cecilia Goossens-Niesten Ossenweide 19, 1967 HB Heemskerk

Telefoon: 06-47508906
Email: mail@buitenwens.nl

 

K.v.K. 34315464
Rabobank NL69 RABO 0326 2802 35