Over Cecilia

Tuinontwerper in hart en nieren
 
Moderne tuin met witte plantenbakken
Cecilia Goossens-Niesten, Buitenwens, tuinontwerper

Cecilia

Mijn naam is Cecilia Goossens-Niesten. Als klein kind was ik al gek van bloemen, planten en beestjes. Dat heeft er o.a. toe geleid dat ik hbo milieukunde heb gedaan en bij de overheid heb gewerkt als milieukundige. Daarnaast heb ik bloemwerk gemaakt en bloemen en planten verkocht. Uiteindelijk heb ik tuinarchitectuur gestudeerd en in 2009 ben ik gestart met tuinontwerpbureau BUITENWENS.  Zo heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. Het is bij elke nieuwe opdracht een feest om een tuin te creëren die de bewoners verrast en laat genieten van de natuur in zijn volle schoonheid.

Ontwerpstijl

Bij het maken van een tuinontwerp houd ik rekening met de wensen, de behoeften en de levensstijl van de tuineigenaar. Mijn ontwerpen zijn daardoor allemaal uniek. Zo kan het ene ontwerp meer moderne accenten hebben en het andere ontwerp meer een Engelse, romantische touch hebben. Ik ontwerp net zo makkelijk een tuin met strakke lijnen als een tuin met organische vormen. Tegelijkertijd heb ik mijn eigen stijl van ontwerpen.  Mijn tuinontwerpen kenmerken zich doordat minimaal de helft bestaat uit groen en/of water. Elementen zoals bloeiende beplanting, een begroeide pergola, een grasveld, bomen, een vijver of een (kleine) veranda verwerk ik graag in een ontwerp. Ik ontwerp tuinen die het hele jaar door wat te bieden hebben. Bijvoorbeeld bloesem of bloembolletjes in het voorjaar, bloeiende vaste planten in de zomer (en heerlijke schaduw van een bladerdak), warme herfstkleuren en wuivende grassen in het najaar en bessen en rood verkleurend hout in de winter.

Materialen

Wat betreft materialen heb ik een voorkeur voor duurzame materialen die natuurlijk ogen. Het aantal soorten materialen houd ik beperkt, zodat de tuin rustig oogt.  Bij een tuinontwerp houd ik altijd oog voor het budget van de tuineigenaar. Het heeft geen zin om een ontwerp te maken waarvan de uitvoering financieel niet haalbaar is.

Contact

Spreekt dit u aan? Voelt u vrij om contact met me opnemen via het contactformulier of door me te bellen.  Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden om van uw tuin een droomtuin te maken.

BUITENWENS Cecilia Goossens-Niesten Ossenweide 19, 1967 HB Heemskerk

Telefoon: 06-47508906
Email: mail@buitenwens.nl

 

K.v.K. 34315464
Rabobank NL69RABO0326280235