Skip to main content
Even voorstellen - Cecilia Goosens-Niesten

Over Cecilia.

Mijn naam is Cecilia Goossens-Niesten, een tuinontwerper in hart en nieren. Als klein kind was ik al gek van bloemen, planten en beestjes.

Dat heeft er onder andere toe geleid dat ik HBO Milieukunde heb gedaan om vervolgens bij de overheid aan de slag te gaan als milieukundige.

Daarnaast heb ik jarenlang bloemwerken gemaakt en ook bloemen en planten verkocht. Het creatieve ei dat ik kwijt kon in het maken van bloemwerk, in combinatie met mijn voorliefde voor de natuur en esthetiek,  heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik tuinarchitectuur ben gaan studeren.

Vervolgens ben ik in 2009 gestart met mijn eigen tuinontwerpbureau; Buitenwens.

Zo heb ik echt van mijn hobby mijn werk mogen maken. Het is bij elke nieuwe opdracht een feest om een tuin te creëren die de bewoners verrast en laat genieten van de natuur in zijn volle schoonheid.

Cecilia Goossens-Niesten

Uw én mijn ontwerpstijl in harmonie

Bij het maken van een tuinontwerp, houd ik rekening met de wensen, de behoeften en de levensstijl van de tuineigenaar. Mijn ontwerpen zijn daardoor allemaal uniek. Zo kan het ene ontwerp meer moderne accenten hebben en het andere ontwerp meer een Engelse, romantische sfeer uitstralen. Ik ontwerp net zo makkelijk een tuin met strakke lijnen als een tuin met organische vormen.

Tegelijkertijd heb ik mijn eigen stijl van ontwerpen.  Mijn tuinontwerpen kenmerken zich doordat minimaal de helft bestaat uit groen en/of water. Het ontwerpen van tuinen doe ik met respect voor mens, dier, plant en milieu. Biodiversiteit, waterinfiltratie, hergebruik en duurzaamheid spelen daarbij uiteraard een rol.

Elementen zoals bloeiende beplanting, een begroeide pergola, een grasveld, bomen, een vijver of een (kleine) veranda verwerk ik graag in een ontwerp. Ik ontwerp tuinen die het hele jaar door wat te bieden hebben. Bijvoorbeeld bloesem of bloembolletjes in het voorjaar, bloeiende vaste planten in de zomer (en heerlijke schaduw van een bladerdak), warme herfstkleuren en wuivende grassen in het najaar en bessen en rood verkleurend hout in de winter.

Portfolio Buitenwens Tuinontwerp Heemskerk

Materialen waar ik graag mee werk

Wat betreft materialen heb ik een voorkeur voor duurzame materialen die natuurlijk ogen. Het aantal soorten materialen houd ik beperkt, zodat de tuin rustig oogt. Samen met de klant bekijk en bespreek ik graag de mogelijke materialen. Materialen spelen immers een cruciale rol bij de uitstraling van uw droomtuin.

Bij het kiezen van de materialen houd ik natuurlijk ook altijd oog voor het budget van de tuineigenaar. Het heeft geen zin om een ontwerp te maken met materialen waarvan de uitvoering financieel niet haalbaar is. Wel kan ik door mijn jarenlange ervaring met de klant samen bekijken welke alternatieven er bestaan. Het hergebruiken van stenen of het kiezen voor grind i.p.v. natuursteen kan beter in het budget passen, maar toch de gewenste uitstraling bieden.

Buitenwens-Tuinontwerp-Heemskerk-Over-Cecilia-Goossens-Niesten

“Spreekt mijn verhaal en ontwerpstijl u aan?”

Laten we dan samen kijken naar de mogelijkheden om uw droomtuin te realiseren.
Neem contact op