Een tuinontwerp is maatwerk

Tuinontwerp.

Bij een goed tuinontwerp wordt uitgegaan van de unieke situatie van de tuin. De verschillende elementen gaan een plaats krijgen in de tuin. Denk daarbij aan elementen als een terras, een border, een pad, een vijver, een pergola, een veranda of een tuinhuis. Uiteraard in lijn met het budget en de wensen van de tuineigenaar.

Ter illustratie, bij het ontwerpen van een terras wordt altijd rekening gehouden met verschillende omgevingsfactoren. Zaken als de stand van de zon, de grootte van het perceel en de privacy in de tuin zijn hierbij van belang.

Daarbij wordt rekening gehouden met de persoonlijke wensen. Wil de tuineigenaar in de zon zitten en zo ja, op welk tijdstip van de dag? Ook is stijl van belang. Is de wens een modern, strak vierkant terras of gaat de voorkeur uit naar een organische vorm? Zo wordt het ideale terras gerealiseerd voor de tuin in kwestie.

Elk onderdeel van de tuin wordt op deze wijze onder de loep genomen waardoor elk element een weloverwogen plek in de tuin zal krijgen. Dat gehele proces is de essentie van een goed tuinontwerp op maat.

Harmonie in de tuin dankzij het tuinontwerp.

Dan zijn we er nog niet want het totaal aan elementen moet een harmonieus geheel gaan vormen. Het moet natuurlijk en logisch ogen. Een tuin met stijl, een tuin die rust en evenwicht uitstraalt.

De zichtlijnen vanuit huis zijn ook belangrijk; wat is er te zien en te beleven vanuit de keukenraam of de woonkamer als je de tuin inkijkt. Staan de borders in het zicht en is er elk jaargetijde iets aantrekkelijks te zien in de tuin?

De wensen van de tuineigenaar vormen de helft van de input voor tuinontwerpen. Denk dus goed na, samen met andere gezinsleden, wat u wilt en wat u belangrijk vindt in de tuin. Geef aan welke tuinstijlen u mooi vindt en waar u blij van wordt in de tuin.

Buitenwens houdt rekening met uw voorkeuren en creƫert zo het tuinontwerp dat naadloos bij u aansluit.

Wat kost een goed tuinontwerp?

“Klaar om uw buitenwens in vervulling te laten gaan?”

Neem dan contact met ons op en wij gaan u helpen met uw eigen droomtuin.
We horen graag van u