Bianca Bakker – Moderne Tuin

Zelf hadden we al een idee over hoe wij onze tuin wilden gaan inrichten. Wat beplanting betreft waren we blanco. Via internet kwamen we bij Buitenwens terecht en het contact was snel gelegd. In een eerste gesprek is besproken wat we in de tuin wilden en hebben we bekeken welke planten wij mooi vonden. Voor ons was het erg belangrijk dat we gedurende het jaar kleur in onze tuin zouden krijgen. Hier is Cecilia mee aan de slag gegaan en dit resulteerde in een duidelijk beplantingsplan met bijbehorend plattegrond.

Nadat de tuin is aangelegd, onder toeziend oog van Cecilia, is de nazorg super. Na verloop van tijd wordt de tuin nogmaals bekeken en krijgen we voldoende tips om onze tuin optimaal te houden. We genieten enorm van de tuin en beleven er veel plezier aan.

Eric en Angelique Nederhand – Bloemrijke vijvertuin in de polder

Cecilia heeft in 2016 een ontwerp gemaakt voor onze voor- en achtertuin Ze heeft hierbij goed naar onze wensen geluisterd. In November 2016 is de tuin naar het ontwerp van Cecilia aangelegd. Het eindresultaat is boven verwachting!

De organische vormen van de terrassen, de borders en de vijver vormen de basis van de tuin. We hebben in 2017 volop kunnen genieten van onze nieuwe tuin, de beplanting heeft het zeer goed gedaan. De beplanting is goed op elkaar afgestemd en vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar zag de tuin er fantastisch uit!

Anja en Peter Brunekreef – Klassieke Landelijke Tuin

Toen wij de kans kregen om ons droomhuis te laten bouwen, hebben wij Cecilia van Buitenwens benaderd om een tuin te ontwerpen.

In een eerste gesprek hebben we onze wensen kenbaar gemaakt, met als belangrijkste dat de tuin qua stijl moest passen bij het huis. Cecilia is daarna voor ons aan de slag gegaan met tussendoor steeds overleg om na te gaan of ze op het juiste pad zat. Ook ging Cecilia regelmatig bij de bouw kijken om te zien hoe ons huis er in werkelijkheid uit kwam te zien.

Het resultaat is een tuin die helemaal aan onze wensen voldoet. De foto’s zeggen wat ons betreft genoeg.

Aad de Wit en Jeanet de Vries – Romantische, groene tuin

Toen wij ons huis kochten stonden er in de tuin een aantal grote lelijke coniferen. Deze beperkten ook ons zicht op het water en het vrije uitzicht op het land daarachter. Om nog maar niet te praten over de honderden paardenbloemen in de verwaarloosde tuin. Dus die tuin moest nagenoeg helemaal worden leeggehaald en opnieuw worden opgezet. We hebben Cecilia ingeschakeld om met ons mee te denken over de indeling en om een beplantingsplan te maken. We wilden ruim zicht houden, dus niet teveel hoge struiken of bomen. Maar we waren het onderling niet meteen eens of we avontuurlijke grillige lijnen wilden, of juist een bepaalde symmetrie, en of we alleen planten wilden of ook een deel grasveld. Cecilia heeft ons geholpen om tot een heel fraai compromis te komen.

Onderstaande tuinen zijn ‘Nieuw’

Aangelegd / gerenoveerd in 2018, de beplanting is zodoende nog in ontwikkeling

Andre en Nicole Zonneveld – Groene kijktuin

Wij hadden een grasveld en een trampoline in de tuin. De kinderen maakten hier geen gebruik meer van. We wilden dus iets nieuws. Iets moois om naar te kijken vanuit huis en vanuit de veranda. Daarnaast  wilden we graag de dakplatanen behouden.

Cecilia heeft een ontwerp gemaakt waarin de borders de hoofdrol spelen.  We hadden niet gedacht dat dit er uit zou komen! De combinatie van materialen vinden we ook heel mooi. We zijn er erg blij mee!  Ook in de herfst is de tuin een plaatje.

Martin en Irma Huisman – Tuin met uitzicht op weiland

Onze tuin was vooral betegeld. We wilden graag een moderne tuin met veel grassen en verschillende niveaus.  De doorkijk naar het weiland wilden we behouden en het liefst benadrukken!

De tuin is begin dit jaar gerenoveerd en nu al zo mooi! Elke dag is genieten. We zijn superblij met resultaat!

Het ontwerp en het beplantingsplan is gemaakt door Cecilia Goossens-Niesten van Buitenwens. De tuin is aangelegd door het bedrijf Gardendesign.

Bart en Cecilia Goossens – Bloemrijke tuin met knusse zitjes

Dit is onze eigen tuin. Ik heb de tuin in 2017 ontworpen en winter 2017 is deze aangelegd door Richard van Zon (Garden Design). Onze overwegingen bij deze tuin waren:

  • Een ruime lounge hoek om zelf en met bezoek te vertoeven. Een terras waar je overdag kan zitten  en kunt kiezen tussen een plek in de schaduw of in de zon.
  • Een terras om in de avondzon te kunnen eten.
  • Op deze terrassen een bepaalde ‘geborgenheid’ ervaren. Op het avondterras in de vorm van een (begroeide) pergola. Op het loungeterras in de vorm van 2 leibomen (sierappels).
  • Veel border in de tuin met Bomen, heesters, vaste planten, en éénjarigen.
  • Gras als speel- en ligplek voor ons (kinderen en hond).
  • De bestrating moet een rustige aanblik geven zodat het groen de hoofdrol kan spelen.
  • Het groen ook ‘naar binnen halen’, ofwel goed zicht op de borders vanuit huis.
  • Een tuin die bijdraagt aan biodiversiteit. Dus het aantrekken van vogels, vlinders, bijen etc.

“Wilt u ook een zorgvuldig ontworpen droomtuin?”

Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken.
We horen graag van u