Skip to main content

TJARDA EGGELTE EN GUUS SIEBENGA – VIJVERTUIN BIJ OUDE PASTORWONING

Een tuin bedenken vanaf scratch…. niet te doen! Althans niet voor een leek. Ik heb mij altijd voorgenomen dat ik, ALS ik daar ooit voor zou komen te staan, een professioneel tuinontwerp zou laten maken. Ik zag me al om de 3 jaar mijn tuin wéér afgraven en omgooien, en wéér, en NOG een keer, want niet naar het zin, klopt toch niet, werkt niet. Nee dank-u, liever in een keer goed. Via-via kwamen we bij Cecilia terecht, toen het dan toch inderdaad een keer zover kwam. En wat zijn we daar blij mee: de tuin klopt helemaal, is heel sfeervol en fijn, de beplanting is prachtige en mooier had ik het never nooit kunnen bedenken. Dank je wel Cecilia, al onze tuinwensen zijn vervuld, helemaal top gewoon.

Aanleg: Guus Siebenga

FRANK EN LEONTIEN -SPEELSE STADSTUIN

We wilden graag een groene, natuurlijke tuin en kwamen in contact met Cecilia. Ze heeft goed naar onze wensen en ideeën geluisterd en hier met een aantal verrassende twists een mooie tuinschets van gemaakt. Met het beplantingsplan van Cecilia erbij, hebben we er een mooie groene tuin van kunnen maken, met het hele jaar door bloeiende planten en veel ruimte voor insecten. We kunnen luieren in de hangmat of in de loungehoek en lekker eten in het avondzonnetje. We vinden het verrassend hoe groen de tuin in het tweede jaar na aanleg al is! We vonden het heel prettig om met Cecilia samen te werken en zijn heel erg blij met onze groene oase!

Aanleg:

Michael Tobi, Roel van Velzen en Sjoerd Noorda

FAMILIE PALING – KLEINE STADSTUIN

Wij hebben een karakteristiek huis. En hoewel de tuin niet heel groot is, wilden we daar wel graag een unieke, karakteristieke tuin bij.

Met ruimte voor spelen, zitten met vrienden en familie, maar ook met veel planten, bomen en bloemen.

Cecilia heeft goed rekening gehouden met deze wensen en het is denken wij echt een unieke, sfeervolle tuin geworden.

Bianca Bakker – Moderne Tuin

Zelf hadden we al een idee over hoe wij onze tuin wilden gaan inrichten. Wat beplanting betreft konden wij wel wat hulp gebruiken. Via internet kwamen we bij Buitenwens terecht en het contact was snel gelegd.

In een eerste gesprek is besproken wat we in de tuin wilden en hebben we bekeken welke planten wij mooi vonden. Voor ons was het erg belangrijk dat we gedurende het jaar kleur in onze tuin zouden krijgen. Hier is Cecilia mee aan de slag gegaan en dit resulteerde in een duidelijk plantenplan met bijbehorend plattegrond.

Nadat de tuin is aangelegd met behulp van het plantenplan onder toeziend oog van Cecilia is de nazorg super. Na verloop van tijd wordt de tuin nogmaals bekeken en krijgen we voldoende tips om onze tuin optimaal te houden.

We genieten enorm van de tuin en beleven er veel plezier aan.

Aanleg: Duin Hoveniers

TOM EN CHANEL KORTEKAAS – PEEK – GROENE FAMILIETUIN MET MEERSTAMMIGE WITTE BERKEN EN VERANDA

Na eerst zelf allerlei schetsen te hebben gemaakt gingen we toch op zoek naar een tuinarchitect. Op basis van Cecilia’s website kozen we voor haar, dat bleek een goede keuze!

Ze wist ons (lange) wensenlijstje heel snel te vertalen in een prachtig ontwerp. Inmiddels kunnen we heerlijk genieten van onze fijne tuin.

Waar we erg tevreden over zijn:

De combinatie tussen groen en voldoende terrassen (zowel zon als schaduw).

De hoogteverschillen waardoor de jaren 30-stijl met een modern tintje is doorgevoerd.

En ook niet onbelangrijk: Cecilia is gepassioneerd en heel betrokken bij haar ontwerp. Ze luistert goed en kwam met ideeën die ook pasten bij onze wens voor een tuin die onderhoudsvriendelijk is en past binnen ons budget. Zelfs nadat de tuin al is aangelegd blijft ze graag tips geven.

Aanleg: Gardendesign

SANDRA TIMMER EN NICO VAN DER MEIJ – VROLIJKE FAMILIETUIN MET STAPSTENEN

We hadden al veel positieve verhalen over Buitenwens gehoord.

Toen duidelijk werd dat we 50m2 bij onze tuin konden kopen, hebben we Cecilia direct gevraagd om een ontwerp en beplantingsplan voor de hele tuin te maken. We hadden een moodboard gemaakt en een paar wensen doorgeven. Dit heeft ze fantastisch vertaald in twee (schets)ontwerpen, waar ze uiteindelijk een definitief ontwerp van heeft gemaakt.

Met dit plan zijn we zelf aan de slag gegaan.

Dankzij het duidelijke ontwerp voorzien van de maten en het uitgebreide beplantingsplan, konden we de tuin heel goed zelf aanleggen. Alleen het leggen van de tegels hebben we aan een professional over gelaten. We zijn enorm blij met het eindresultaat.

Aanleg: Nico en Sandra

Eric en Angelique Nederhand – Bloemrijke vijvertuin in de polder

Cecilia heeft in 2016 een ontwerp gemaakt voor onze voor- en achtertuin Ze heeft hierbij goed naar onze wensen geluisterd. In November 2016 is de tuin naar het ontwerp van Cecilia aangelegd. Het eindresultaat is boven verwachting!

De organische vormen van de terrassen, de borders en de vijver vormen de basis van de tuin. We hebben in 2017 volop kunnen genieten van onze nieuwe tuin, de beplanting heeft het zeer goed gedaan. De beplanting is goed op elkaar afgestemd en vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar zag de tuin er fantastisch uit!

Aanleg: Gardendesign

Anja en Peter Brunekreef – Klassieke Landelijke Tuin

Toen wij de kans kregen om ons droomhuis te laten bouwen, hebben wij Cecilia van Buitenwens benaderd om een tuin te ontwerpen.

In een eerste gesprek hebben we onze wensen kenbaar gemaakt, met als belangrijkste dat de tuin qua stijl moest passen bij het huis. Cecilia is daarna voor ons aan de slag gegaan met tussendoor steeds overleg om na te gaan of ze op het juiste pad zat. Ook ging Cecilia regelmatig bij de bouw kijken om te zien hoe ons huis er in werkelijkheid uit kwam te zien.

Het resultaat is een tuin die helemaal aan onze wensen voldoet. De foto’s zeggen wat ons betreft genoeg.

SIMON EN BEPPIE VAN DEN BREKEL – GROTE TUIN MET STRAKKE Spiegel VIJVER EN WATERVAL

Onze tuin was aan een grote renovatie toe en daarom hadden we Cecilia gevraagd om een ontwerp te maken.

Onze wens ging uit naar een strakke tuin met een rustgevende grote vijver.

Het ontwerp beviel ons meteen. De grote bomen staan er nog en het geheel is prachtig aangevuld met beplanting in combinatie met mooie terrassen, een groot grasveld en bestrate paden afgewisseld met grind. De vijver is een echte blikvanger!

Materialen: Bakkerbuitenleven

Foto’s:  Buitenwens en Bakkerbuitenleven, genomen één jaar en drie jaar na aanleg

Aanleg: Bloedjes sierbestrating, Erik’s vijvers.

Bart en Cecilia Goossens – Bloemrijke tuin met knusse zitjes

Dit is onze eigen tuin. Ik heb de tuin in 2017 ontworpen en winter 2017 is deze aangelegd door Richard van Zon (Gardendesign).

Onze overwegingen bij deze tuin waren:

Een ruime lounge hoek om zelf en met bezoek te vertoeven. Een terras waar je overdag kan zitten  en kunt kiezen tussen een plek in de schaduw of in de zon. Een terras om in de avondzon te kunnen eten. Op deze terrassen een bepaalde ‘geborgenheid’ ervaren. Op het avondterras in de vorm van een (begroeide) pergola. Op het loungeterras in de vorm van 2 leibomen (sierappels). Veel border in de tuin met Bomen, heesters, vaste planten, en éénjarigen.Gras als speel en lig-plek voor ons (kinderen en hond).De bestrating moet een rustige aanblik geven zodat het groen de hoofdrol kan spelen.Het groen ook ‘naar binnen halen’, ofwel goed zicht op de borders vanuit huis.Een tuin die bijdraagt aan biodiversiteit. Dus het aantrekken van vogels, vlinders, bijen etc.

Aanleg: Gardendesign

Nieuw

Pas aangelegd, beplanting is in ontwikkeling

JUDITH EN MARK VAN DER WIJST – MODERNE NIEUWBOUW TUIN

Wij wilden graag onze tuin veranderen maar hadden geen idee hoe of wat. Cecilia heeft ons toen geholpen met een tuinontwerp en later ook een beplantingsplan. Aan de hand van een persoonlijk gesprek en ons pinterest bord is toen een ontwerp gemaakt waar alles in zit wat wij wilden hebben. Na diverse zoom gesprekken heeft ze het plan definitief samengesteld en ook geholpen met het vinden van een hovenier. Tussendoor is ze beschikbaar geweest voor vragen en advies (zevenzonenboom, vinden wij prachtig). Wij zijn heel erg blij met de tuin en hebben er dit jaar al flink van kunnen genieten ( mede door het mooie weer)!
Super bedankt!

Aanleg: Martin Twaalfhoveniers

“Wilt u ook een zorgvuldig ontworpen droomtuin?”

Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken.
We horen graag van u