FAMILIE PALING – KLEINE STADSTUIN

Wij hebben een karakteristiek huis. En hoewel de tuin niet heel groot is, wilden we daar wel graag een unieke, karakteristieke tuin bij.

Met ruimte voor spelen, zitten met vrienden en familie, maar ook met veel planten, bomen en bloemen.

Cecilia heeft goed rekening gehouden met deze wensen en het is denken wij echt een unieke, sfeervolle tuin geworden.

ANJA HOOG ANTINK EN MESSALINA HEIMANS – STADSTUIN MET VERANDA

Cecilia heeft ons fantastisch geholpen bij de volledige herinrichting van onze achtertuin. Van onze vage ideeën en wensen tot aan een concreet en helder ontwerp van haar hand. De hovenier kon met haar duidelijke tekening een prachtige tuin inrichten en het resultaat is nog mooier dan wij hadden durven dromen! Wij kunnen Cecilia dan ook van harte aanbevelen.

Het ontwerp van uw droomtuin is de beste start van het proces: Cecilia is hiervoor de juiste keuze.

TOM EN CHANEL KORTEKAAS – PEEK – GROENE FAMILIETUIN MET MEERSTAMMIGE WITTE BERKEN EN VERANDA

Na eerst zelf allerlei schetsen te hebben gemaakt gingen we toch op zoek naar een tuinarchitect. Op basis van Cecilia’s website kozen we voor haar, dat bleek een goede keuze!

Ze wist ons (lange) wensenlijstje heel snel te vertalen in een prachtig ontwerp. Inmiddels kunnen we heerlijk genieten van onze fijne tuin.

Waar we erg tevreden over zijn:

De combinatie tussen groen en voldoende terrassen (zowel zon als schaduw).

De hoogteverschillen waardoor de jaren 30-stijl met een modern tintje is doorgevoerd.

En ook niet onbelangrijk: Cecilia is gepassioneerd en heel betrokken bij haar ontwerp. Ze luistert goed en kwam met ideeën die ook pasten bij onze wens voor een tuin die onderhoudsvriendelijk is en past binnen ons budget. Zelfs nadat de tuin al is aangelegd blijft ze graag tips geven.

Aanleg: Gardendesign

SANDRA TIMMER EN NICO VAN DER MEIJ – VROLIJKE FAMILIETUIN MET STAPSTENEN

We hadden al veel positieve verhalen over Buitenwens gehoord.

Toen duidelijk werd dat we 50m2 bij onze tuin konden kopen, hebben we Cecilia direct gevraagd om een ontwerp en beplantingsplan voor de hele tuin te maken. We hadden een moodboard gemaakt en een paar wensen doorgeven. Dit heeft ze fantastisch vertaald in twee (schets)ontwerpen, waar ze uiteindelijk een definitief ontwerp van heeft gemaakt.

Met dit plan zijn we zelf aan de slag gegaan.

Dankzij het duidelijke ontwerp voorzien van de maten en het uitgebreide beplantingsplan, konden we de tuin heel goed zelf aanleggen. Alleen het leggen van de tegels hebben we aan een professional over gelaten. We zijn enorm blij met het eindresultaat.

Aanleg: Nico en Sandra

Bianca Bakker – Moderne Tuin

Zelf hadden we al een idee over hoe wij onze tuin wilden gaan inrichten. Wat beplanting betreft konden wij wel wat hulp gebruiken. Via internet kwamen we bij Buitenwens terecht en het contact was snel gelegd.

In een eerste gesprek is besproken wat we in de tuin wilden en hebben we bekeken welke planten wij mooi vonden. Voor ons was het erg belangrijk dat we gedurende het jaar kleur in onze tuin zouden krijgen. Hier is Cecilia mee aan de slag gegaan en dit resulteerde in een duidelijk plantenplan met bijbehorend plattegrond.

Nadat de tuin is aangelegd met behulp van het plantenplan onder toeziend oog van Cecilia is de nazorg super. Na verloop van tijd wordt de tuin nogmaals bekeken en krijgen we voldoende tips om onze tuin optimaal te houden.

We genieten enorm van de tuin en beleven er veel plezier aan.

Aanleg: Duin Hoveniers

Eric en Angelique Nederhand – Bloemrijke vijvertuin in de polder

Cecilia heeft in 2016 een ontwerp gemaakt voor onze voor- en achtertuin Ze heeft hierbij goed naar onze wensen geluisterd. In November 2016 is de tuin naar het ontwerp van Cecilia aangelegd. Het eindresultaat is boven verwachting!

De organische vormen van de terrassen, de borders en de vijver vormen de basis van de tuin. We hebben in 2017 volop kunnen genieten van onze nieuwe tuin, de beplanting heeft het zeer goed gedaan. De beplanting is goed op elkaar afgestemd en vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar zag de tuin er fantastisch uit!

Aanleg: Gardendesign

Anja en Peter Brunekreef – Klassieke Landelijke Tuin

Toen wij de kans kregen om ons droomhuis te laten bouwen, hebben wij Cecilia van Buitenwens benaderd om een tuin te ontwerpen.

In een eerste gesprek hebben we onze wensen kenbaar gemaakt, met als belangrijkste dat de tuin qua stijl moest passen bij het huis. Cecilia is daarna voor ons aan de slag gegaan met tussendoor steeds overleg om na te gaan of ze op het juiste pad zat. Ook ging Cecilia regelmatig bij de bouw kijken om te zien hoe ons huis er in werkelijkheid uit kwam te zien.

Het resultaat is een tuin die helemaal aan onze wensen voldoet. De foto’s zeggen wat ons betreft genoeg.

Aad de Wit en Jeanet de Vries – Romantische, groene tuin

Toen wij ons huis kochten stonden er in de tuin een aantal grote lelijke coniferen. Deze beperkten ook ons zicht op het water en het vrije uitzicht op het land daarachter. Om nog maar niet te praten over de honderden paardenbloemen in de verwaarloosde tuin. Dus die tuin moest nagenoeg helemaal worden leeggehaald en opnieuw worden opgezet. We hebben Cecilia ingeschakeld om met ons mee te denken over de indeling en om een beplantingsplan te maken. We wilden ruim zicht houden, dus niet teveel hoge struiken of bomen. Maar we waren het onderling niet meteen eens of we avontuurlijke grillige lijnen wilden, of juist een bepaalde symmetrie, en of we alleen planten wilden of ook een deel grasveld. Cecilia heeft ons geholpen om tot een heel fraai compromis te komen.

Bart en Cecilia Goossens – Bloemrijke tuin met knusse zitjes

Dit is onze eigen tuin. Ik heb de tuin in 2017 ontworpen en winter 2017 is deze aangelegd door Richard van Zon (Gardendesign).

Onze overwegingen bij deze tuin waren:

Een ruime lounge hoek om zelf en met bezoek te vertoeven. Een terras waar je overdag kan zitten  en kunt kiezen tussen een plek in de schaduw of in de zon. Een terras om in de avondzon te kunnen eten. Op deze terrassen een bepaalde ‘geborgenheid’ ervaren. Op het avondterras in de vorm van een (begroeide) pergola. Op het loungeterras in de vorm van 2 leibomen (sierappels). Veel border in de tuin met Bomen, heesters, vaste planten, en éénjarigen.Gras als speel en lig-plek voor ons (kinderen en hond).De bestrating moet een rustige aanblik geven zodat het groen de hoofdrol kan spelen.Het groen ook ‘naar binnen halen’, ofwel goed zicht op de borders vanuit huis.Een tuin die bijdraagt aan biodiversiteit. Dus het aantrekken van vogels, vlinders, bijen etc.

Aanleg: Gardendesign

Onderstaande tuinen zijn ‘Nieuw’

Aangelegd / gerenoveerd in 2018, de beplanting is zodoende nog in ontwikkeling

Simon en Beppie van den Brekel – Grote tuin met strakke vijver en waterval

Onze tuin was aan een grote renovatie toe en daarom hadden we Cecilia gevraagd om een ontwerp te maken.

Onze wens ging uit naar een strakke tuin met een rustgevende grote vijver.

Het ontwerp beviel ons meteen. De grote bomen staan er nog en het geheel is prachtig aangevuld met beplanting in combinatie met mooie terrassen, een groot grasveld en bestrate paden afgewisseld met grind. De vijver is een echte blikvanger!

Materialen: Bakkerbuitenleven

Foto’s: Buitenwens en Bakkerbuitenleven

Aanleg: Bloedjes sierbestrating, Erik’s vijvers

TJARDA EGGELTE EN GUUS SIEBENGA – HIPPE VIJVERTUIN BIJ OUDE PASTORIEWONING

Een tuin bedenken vanaf scratch…. niet te doen! Althans niet voor een leek. Ik heb mij altijd voorgenomen dat ik, ALS ik daar ooit voor zou komen te staan, een professioneel tuinontwerp zou laten maken. Ik zag me al om de 3 jaar mijn tuin weeeer afgraven en omgooien, en weeer, en NOG een keer, want niet naar de zin, klopt toch niet, werkt niet. Nee dank-u, liever in een keer goed. Via via kwamen we bij Cecilia terecht, toen het dan toch inderdaad een keer zover kwam. En wat zijn we daar blij mee: de tuin klopt helemaal, is nu al, eerste seizoen, heel sfeervol en fijn, en mooier had ik het nevernooit kunnen bedenken. Dank je wel Cecilia, al onze tuinwensen vervuld, helemaal top gewoon.

Aanleg: Guus Siebenga

Andre en Nicole Zonneveld – Groene kijktuin

Wij hadden een grasveld en een trampoline in de tuin. De kinderen maakten hier geen gebruik meer van. We wilden dus iets nieuws. Iets moois om naar te kijken vanuit huis en vanuit de veranda. Daarnaast  wilden we graag de dakplatanen behouden. Cecilia heeft een ontwerp gemaakt waarin de borders de hoofdrol spelen.  We hadden niet gedacht dat dit er uit zou komen. De combinatie van materialen vinden we erg mooi. We zijn er erg blij mee!  Ook in de herfst is de tuin een plaatje.

Aanleg: André en Nicole

Martin en Irma Huisman – Tuin met uitzicht op weiland

Onze tuin was vooral betegeld. We wilden graag een moderne tuin met veel grassen en verschillende niveaus.  De doorkijk naar het weiland wilden we behouden en het liefst benadrukken!  De tuin is begin dit jaar gerenoveerd en nu al zo mooi! Elke dag is genieten. We zijn super blij met resultaat! Het ontwerp en het beplantingsplan is gemaakt door Cecilia Goossens-Niesten van Buitenwens.

Aanleg: Gardendesign

“Wilt u ook een zorgvuldig ontworpen droomtuin?”

Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken.
We horen graag van u