Referenties en tuin ideeën

Hieronder volgen tuin ideeën van verschillende stijlen tuinen. Door op het pijltje rechts te klikken, verschijnt de volgende foto.

Bianca Bakker: Moderne tuin

Zelf hadden we al een idee over hoe wij onze tuin wilden gaan inrichten. Wat beplanting betreft waren we blanco. Via internet kwamen we bij Buitenwens terecht en het contact was snel gelegd.

In een eerste gesprek is besproken wat we in de tuin wilden en hebben we bekeken welke planten wij mooi vonden. Voor ons was het erg belangrijk dat we gedurende het jaar kleur in onze tuin zouden krijgen. Hier is Cecilia mee aan de slag gegaan en dit resulteerde in een duidelijk beplantingsplan met bijbehorend plattegrond.

Nadat de tuin is aangelegd, onder toeziend oog van Cecilia, is de nazorg super. Na verloop van tijd wordt de tuin nogmaals bekeken en krijgen we voldoende tips om onze tuin optimaal te houden.

We genieten enorm van de tuin en beleven er veel plezier aan.

Anja en Peter Brunekreef:

Klassiek landelijke tuin

Toen wij de kans kregen om ons droomhuis te laten bouwen, hebben wij Cecilia van Buitenwens benaderd om een tuin te ontwerpen.

In een eerste gesprek hebben we onze wensen kenbaar gemaakt, met als belangrijkste dat de tuin qua stijl moest passen bij het huis.

Cecilia is daarna voor ons aan de slag gegaan met tussendoor steeds overleg om na te gaan of ze op het juiste pad zat.

Ook ging Cecilia regelmatig bij de bouw kijken om te zien hoe ons huis er in werkelijkheid uit kwam te zien.

Het resultaat is een tuin die helemaal aan onze wensen voldoet. De foto’s zeggen wat ons betreft genoeg.

Aad de Wit en Jeanet de vries:

Romantische, groene tuin

Toen wij ons huis kochten stonden er in de tuin een aantal grote lelijke coniferen. Deze beperkten ook ons zicht op het water en het vrije uitzicht het land daarachter. Om nog maar niet te praten over de honderden paardenbloemen in de verwaarloosde tuin. Dus die tuin moest nagenoeg helemaal worden leeggehaald en opnieuw worden opgezet.

We hebben Cecilia ingeschakeld om met ons mee te denken over de indeling en om een beplantingsplan te maken. We wilden ruim zicht houden, dus niet teveel hoge struiken of bomen. Maar we waren het onderling niet meteen eens of we avontuurlijke grillige lijnen wilden, of juist een bepaalde symmetrie, en of we alleen planten wilden of ook een deel grasveld. Cecilia heeft ons geholpen om tot een heel fraai compromis te komen.
De bestrating is met rechte lijnen en 45-gradenlijnen, waardoor we in het midden een langwerpige achthoek met gras hebben, en daarnaast ook paadjes bij de plantenvakken.
Voor de beplanting heeft Cecilia een ontwerp gemaakt waarbij we van het vroege voorjaar tot de late herfst voortdurend elkaar opvolgende bloeiende planten hebben. Met daarnaast uiteraard ook de nodige groenblijvers voor de winter. Om dat te illustreren heeft ze een plattegrond van de tuin per seizoen gemaakt met ingekleurd de planten die dan bloeien. Dat geeft van tevoren een prima inzicht wat het resultaat gaat worden. En nu de tuin er eenmaal staat en de planten wat zijn uitgegroeid is dat ook weer een mooie naslag-basis om de kleurenpracht door de seizoenen heen te volgen.

Verder was ook nog handig het contact van Cecilia met de gebroeders Duin om een en ander goed te laten uitvoeren: de bestrating, levering en planten van de struiken en plantjes.

Kortom, wij zijn  prima geholpen en genieten voortdurend van de groei en bloei in de tuin.

Toch eerst meer tuin ideeën opdoen?

Wilt u na bovenstaande verhalen nog meer tuin ideeën opdoen? Hieronder vindt u meer referenties:

 

BUITENWENS
Cecilia Goossens-Niesten
Ossenweide 19, 1967 HB Heemskerk

Telefoon: 06-47508906
Email: [email protected]

K.v.K. 34315464
BTW NL190480324B02
Rabobank NL69 RABO 0326 2802 35